Asgaard Saga Wiki
Dashboard
Regelkaarten
Verhaallijnen
Spelen
Deze Wiki wordt onderhouden door Hulan Games en is up-to-date met de laatste versie van Asgaard Saga.
Deze Wiki wordt onderhouden door Hulan Games en is up-to-date met de laatste versie van Asgaard Saga.
Klik hier voor de instructie: Huiswerk Klaarzetten.
Wanneer je geen gebruik maakt van de automatische leerlijn, maar zelf een selectie wilt maken van de te oefenen spellingregel(s), dan zet je handmatig het huiswerk klaar via ‘huiswerk klaarzetten’. Daarbij is het volgende belangrijk om te weten.
Je hoeft niet te selecteren op groepsniveau of aantal klankgroepen.
Op het moment dat je geen niveau of aantal klankgroepen selecteert, volgt de databank het niveau dat je klaar hebt gezet met de automatische leerlijn. Je kunt kiezen voor een spellingcategorie/eigenschap: bijvoorbeeld aai-woorden. Je hebt nu alle woorden met -aai uit de databank geselecteerd. Er worden nu woorden geselecteerd die passen bij het niveau van de automatische leerlijn. Stel dat je automatische leerlijn het niveau van groep 4 is, dan krijgt het kind aai-woorden die passen bij groep 4 niveau. Stel dat je automatische leerlijn het niveau van groep 8 is, dan zijn daar geen woorden met aai voor beschikbaar. Er zullen dan woorden klaargezet worden die het dichtst bij het niveau van groep 8 horen. Er wordt dus automatisch opgeschaald of afgeschaald als het groepsniveau niet past bij de spellingcategorie/eigenschap die je wilt oefenen.
Selecteren op groepsniveau
Je kunt ook aai-woorden klaarzetten, waarbij je wel een groepsniveau selecteert. Dit doe je dan, omdat je wilt dat het kind woorden op een makkelijker of moeilijker niveau oefent dan het niveau van de automatische leerlijn. Je kunt bijvoorbeeld groep 3 of groep 7 selecteren. Het kind krijgt dan woorden met aai op het niveau van groep 3 of groep 7. Als er geen woorden bij dit groepsniveau beschikbaar zijn in de databank, dan wordt automatisch in niveau opgeschaald of afgeschaald, zodat er wel woorden beschikbaar komen. Het is dus bijvoorbeeld mogelijk dat je (per ongeluk) woorden met -isch klaarzet en voor het niveau van groep 3 kiest. Let op: Je krijgt nu nog geen melding dat woorden met -isch eigenlijk niet bij het niveau van groep 3 passen. Het kind krijgt die week woorden met -isch aangeboden op een hoger niveau. De spellingcategorie/eigenschap is leidend in het klaarzetten van het huiswerk. Controleer dus altijd of de woorden klaar staan die je wilt, door bij de voorbeeldwoorden te kijken nadat je het huiswerk hebt klaargezet.
Selecteren op ‘aantal klankgroepen’.
Tot slot kun je ook selecteren op aantal klankgroepen. Dit kun je doen, als je wilt dat het kind met woorden van een bepaalde lengte oefent. Als je daarnaast geen groepsniveau selecteert, wordt dus alleen op het aantal klankgroepen geselecteerd. Je kunt ook selecteren op groepsniveau én aantal klankgroepen. Ook hier moet je wel rekening houden met op- en afschalen van het systeem. Wanneer je selectie niet helemaal klopt qua niveau of er zijn onvoldoende woorden beschikbaar bij jouw selectie, dan gaat het systeem automatisch op een hoger of lager niveau woorden klaarzetten. Controleer dus altijd of de woorden klaar staan die je wilt, door bij de voorbeeldwoorden te kijken nadat je het huiswerk hebt klaargezet.
Categorie / eigenschappen:
Als je bij ‘categorie’ een spellingcategorie of spellingcategorieën kiest, klik dan altijd even door naar ‘eigenschappen’ om jouw selectie specifieker te maken. Het kan ook handig zijn om meteen naar ‘eigenschappen’ te gaan en daar een specifieke categorie of categorieën te selecteren. Je typt dan de spellingcategorie(ën) in de balk.